Mestre, Venezia

Pertini Neighborhood

Competition: 1° Prize
Prize: "Mattone d'Oro" Eire 2009 
Year: 2008 -2010
Dimension: 13'500 sqm
Promoter: Ive Immobiliare Veneziana Srl
Client: DNG Spa
Service: General design, Detailed design, Safety coordination
Project Team: Zuanier Associati, Glass architettura urbanistica 

SHARE PROJECT

 

Realization of a social housing project in via Pertini in Mestre through the design of 159 unconventional residential apartments. The work will be carried out within the large green belt that borders the Pertini neighbourhood in the East, the future Bissuola P.E.E.P. in the North, and the park situated along the river Osellino, in the south–west. It makes up a uniform territory called Z.T.O C2/8. The surface of Z.T.O. C2/8 is about 29,000 square metres. The built–up area will be about 13,670 square metres. The planned U.M.I (minimum intervention unit) varies between approximately 2,900 and 3,100 square metres, while the maximum GFA allowed for each unit is about 4,550 square metres.

Realizzazione di un intervento di housing sociale in via Pertini a Mestre mediante la progettazione di 159 appartamenti di edilizia residenziale non convenzionale, di cui un terzo destinato all’affitto calmierato. L’area di intervento si colloca all’interno di un’ampia area verde delimitata ad est dal rione Pertini, a nord dal futuro P.E.E.P. della Bissuola, e a sud-ovest dal parco lungo il fiume Osellino. L’area costituisce zona territoriale omogenea denominata Z.T.O. C2/8. La superficie della Z.T.O. C2/8 è di circa 29.000 metri quadri. La costruzione prevista è pari a circa mq 13.670. La superficie delle U.M.I. previste varia tra i 2.900 e i 3.100 mq circa, mentre la massima SLP consentita su ciascuna unità è di circa 4.550 mq.